Неділя, 12.05.2024, 09:22
Вітаю Вас Гість
Головна » 2011 » Березень » 3 » Старт дано! Розпочався перший чемпіонат Острога з шахів!
00:03
Старт дано! Розпочався перший чемпіонат Острога з шахів!
 
02 березня 2011 року в приміщенні НУ "Острозька академія” відбувся перший тур історичного чемпіонату Острога з шахів.
На жаль, вже в першому турі через певні обставини довелося перенести партію Шарий Р. – Омеляш Л. Партію буде зіграно в резервний день. Решта партій відбулося згідно затвердженого календаря змагань. О 18-30 за чотири дошки сіли решта учасників чемпіонату. І вже в першому турі сталася справжня сенсація – лідер острозьких шахів останнього часу Віталій Смик несподівано білими фігурами програв студенту НУ «Острозька академія» Олександру Андрійчуку. На партію переможець затратив 21 хід і 35 хвилин часу.
 
Нижче Ви можете переглянути результати першого туру:
 
Кучер А. – Шаранський В. 0-1
 
Герасимчук І. – Лісовський О. 0-1
 
Смик В. – Андрійчук О. 0-1
 
Алєксєєнко С. – Гриб Л. 1-0
 
Найдовше в першому турі тривала партія Сергія Алєксєєнка з Любою Гриб – 1 год 25 хв. На з’ясування, хто на даний момент сильніший, суперники витратили 45 ходів.
 
Безпосередньо на цій сторінці Ви також можете ознайомитись з перебігом подій в усіх партіях першого туру:
 
Центральною партією першого туру була партія між двома претендентами на перемогу в чемпіонаті Андрієм Кучером та Валентином Шаранським. Дещо невпевнено розіграний Андрієм Кучером дебют призвів до програшу пішака, поступово перевага чорних ставала все відчутнішою, що врешті-решт призвело до перемоги чорних.
Французька партія була розіграна в партії Ігоря Герасимчука зі ще одним претендентом на перемогу Олексієм Лісовським. На 9-му ході білі поспішно зробили хід а4, внаслідок чого програли слона. В подальшому Олексій Лісовський, оминувши кілька пасток суперника, впевнено довів партію до перемоги.
 
 
Про партію Віталія Смика з Олександром Андрійчуком вже було сказано вище. Можна лише додати, що долю цієї  партії як і попередньої вирішив необачний хід пішаком (в цьому випадку 12. b4), внаслідок чого знову ж таки програвся слон. Таким "королівським" подарунком Олександр Андрійчук майстерно скористався, зробивши кілька точних ходів і довівши партію до переконливої перемоги.


І нарешті, представляю Вашій увазі сповнену драматизму партію Сергія Алєксєєнка з Любою Гриб. На мою думку, ця партія стала окрасою першого туру. Лише в цій партії справа дійшла до ендшпілю. І на моє суб"єктивне переконання чорні мали в ендшпілі всі шанси зачепитися за нічию, якби не кілька помилкових ходів, зокрема хід 31. ... b6(?).
 

Підводячи підсумки першого туру, хочу привітати переможців з першими набраними очками, а також побажати успіху гравцям, від яких в першому турі відвернулася пані Фортуна. Крім того, хочеться сподіватись, що в майбутньому тури будуть повними і переноси вдасться звести до мінімуму.
 
 
І на завершення - миттєвості чемпіонату
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 685 | Додав: Валенок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
5 Валентин Шаранський  
0
На мою думку, якби слон взяв іншу туру, це б кардинально нічого не змінило, так як матеріальна перевага залишалась за чорними, а комбінаційних можливостей у білих не було. Хоча швидкого мату звичайно вдалося б уникнути.
До речі, користуючись нагодою, дякую Олексію за допомогу у вдосконаленні емблеми чемпіонату Острога з шахів )))

4 Lisovskyi Oleksii  
0
Кучеру на 25 ходу треба було брати слоном іншу туру, а не ту що в кутку. То ді в нього були б високі шанси на перемогу. Пішака, що рвавсядо короля слід було залишити, підійшовши під нього королем і спокійно продовжувати атаку на ферзевому фланзі. (слон тепер гратиме краще, а королю не загроже шах, що перехвачує ініціативу атаки для чорних)

3 Lisovskyi Oleksii  
0
Да! Досить гарно)))...

2 Валентин Шаранський  
1
Дякую! Але як кажуть, немає межі вдосконаленню :) Буду старатись вдосконалювати сайт і якість статей на ньому.

1 Алєксєєнко_Сергій  
0
Огляд просто респект!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: