Четвер, 25.04.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість
Головна » 2011 » Березень » 13 » XIV обласна спартакіада школярів з шахів
01:01
XIV обласна спартакіада школярів з шахів
12 березня 2011 року шкільна команда міста Острога як один з переможців зональних змагань взяла участь у фіналі обласної спартакіади серед школярів. Вперше острозькі школярі здобули право змагатись в колі найсильніших шахових районів Рівненщини, серед її еліти. Суперниками нашої команди були команди Костопільського та Млинівського районів, які як і острожани здобули свої путівки у фінал у південній зоні, а також переможці зонального турніру північної Рівненщини – команди Березнівського, Володимирецького та Зарічненського районів. Головним суддею змагань був душа костопільських шахів, кандидат в майстри спорту, один з найкращих шахістів Рівненської області Козак О. Б. Змагання проходили за коловою системою в одне коло. Острозьку команду, як і тиждень тому на зональних змаганнях, представляли Владислав Олійник (перша дошка), Тарас Радченко (друга дошка) та Катерина Кравчук (дівчина-учасник). Вже з перших турів стало зрозуміло, що боротьбу за перемогу поведуть в першу чергу команди Березнівського, Зарічненського і Костопільського районів. Вони врешті-решт і прийшли на фініш на перших трьох місцях. Причому команда Зарічненського району переграла всіх своїх суперників в очних зустрічах і як результат переконливо і заслужено здобула перемогу, набравши 13 очок. В боротьбі за друге місце доленосною стала перемога Березнівського району над Костопільським з розгромним рахунком 2,5 на 0,5 очка. Завдяки цьому результату березнівчанам вдалося на пів-очка випередити своїх суперників в турнірній таблиці – 10,5 очок проти костопільських 10-ти. Решта районів повела боротьбу за 4-6 місця. В цій локальній боротьбі успіху досягла команда Володимирецького району завдяки тому, що в зустрічах з усіма командами, крім явних лідерів зарічнянців, здобувала очки. У володимирівчан 4,5 очка і заслужене 4-те місце. В боротьбі за 5 місце однакову кількість очок набрали команди Млинівського району та міста Острога – по 3,5. І тут на перший план вийшов результат очної зустрічі, яку острожани програли 0,5 на 2,5 очка, млинівчани – п’яті.
Що можна відмітити за результатами змагання? В першу чергу те, що надзвичайно важливу роль в досягненні результату грає досвід. Другим фактором є стабільність. Адже якби не провал у грі з млинівчанами острожани мали всі шанси в перший же свій виступ на такому рівні зайняти четверте місце в області. Натомість, навпаки володимирчани, виступивши рівно, без провалів, зуміли завоювати почесне четверте місце. І звичайно не слід забувати про майстерність. Всі три команди-переможниці мають чудові умови для відточування майстерності, там вже не один рік займаються шахами з дітьми на дуже високому рівні.
Всі члени острозької команди є вихованцями шахового гуртка Сергія Алєксєєнка, який ділиться з підростаючим поколінням своїми знаннями вже два роки. І як бачимо, вже є перші успіхи. Тож, будемо вірити в те, що наша команда ще досягне обласної шахової вершини, адже в неї для цього є всі передумови – команда дуже молода, всі члени команди швидко прогресують, в шаховому гуртку ведеться серйозна робота над вдосконаленням майстерності, проводяться дитячі турніри, які покликані якраз на здобуття того самого досвіду турнірної боротьби юними шахістами. Вітаємо команду з першим своїм успіхом і побажаємо не зупинятись на досягнутому, рости, вдосконалюватись і здобувати перемоги!
І на завершення представляю Вашій увазі таблицю змагань:
 
Переглядів: 690 | Додав: Валенок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 vladi4ok  
0
дааааааааа!!!!!! В сузір'ї реально класно, все так гарно і атмосфера дуже приємна напевно б шо живби там якщо міг))))))) Рай для навчання в шахи

3 Валентин Шаранський  
1
В Острозі в шаховому гуртку все одно краще, хоч там навколо верстати ))) Хоча я був в Сузір"ї лише один раз, роки 3 чи 4 тому

2 Наталія Рачук  
1
Вітаю команду міста Острога з премогою і зичу керівнику С.Алєксєєнку і далі працювати щоб здобути перемогу. Стаття дуже класна!

1 Queen  
0
Аааааа!! Ви були в моєму рідному Сузір*ї!!!
Правда там гарно??
і атмосфера така...ммм...

Ім`я *:
Email *:
Код *: