П`ятниця, 10.05.2024, 02:27
Вітаю Вас Гість
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Відкритий районний турнір з шахів з нагоди Дня фізичної культури та спорту
00:23
Відкритий районний турнір з шахів з нагоди Дня фізичної культури та спорту
 
11 вересня 2011 року в селі Розваж Острозького району під егідою Відділу з питань фізичної культури та спорту Острозької районної державної адміністрації відбулися змагання з футболу, волейболу та шахів. В шаховому турнірі прийняло участь 9 спортсменів. У зв"язку з невеликою кількістю учасників вирішено було провести змагання в одне коло з контролем часу 15 хвилин на партію кожному учаснику. Вже з першого туру зав"язалась вперта боротьба, в якій ніхто не хотів програвати. Про запеклість боротьби свідчить хоча б той факт, що вже після 3 туру не залишилось жодного учасника, який мав би максимальну кількість очок. Крім того, в турнірі було зафіксовано 6 нічиїх, що для турнірів такого рівня є рідкісним явищем.
Що ж стосується безпосередньо результатів, то тут перемогу здобув острожанин Валентин Шаранський з результатом 7 очок з 8 можливих, в 3 турі йому завдав поразки житель села Бродівське, відомий на теренах району активіст спорту Олексій Стецюк, який вже не перший рік стабільно підтверджує своє неофіційне звання грози авторитетів серед шахістів району. Друге місце посів переможець минулорічного турніру пам"яті Й.Г.Аршинова, ветеран шахів оженинець Валерій Бриль - 6 очок.  Крім поразки від Валентина Шаранського у срібного призера в пасиві нічиї з Владиславом Олійником та Станіславом Рудюком. Третє місце дещо несподівано з огляду на сильний склад учасників здобув юний острожанин Владислав Олійник - 5,5 очок, в пасиві поразка від Валентина Шаранського та нічиї з Валерієм Брилем, Юрієм Адаменком та Сергієм Алєксєєнком. Щож, Владислав вчергове підтверджує свій статус найперспективнішого молодого шахіста району. Особливо слід відмітити партію Владислава Олійника з Валерієм Брилем, коли маючи гіршу позицію острожанин зумів проявити винахідливість і здобути нічию вічним шахом.
Загалом турнірна таблиця виглядає наступним чином (в дужках після прізвища шахіста  - його національний рейтинг, для тих, в кого він є):
 
1. Шаранський Валентин  (1964)   Острог        7,0
2. Бриль Валерій              ( - )     Оженин      6,0
3. Олійник Владислав       ( - )     Острог        5,5
4. Алєксєєнко Сергій       (1954)   Острог        5,0
5. Рудюк Станіслав           ( - )     Оженин-1    4,0
6. Стецюк Олексій            ( - )     Бродівське  3,5
7. Адаменко Юрій            ( - )      Вільбівне    3,0
8. Гаврилюк Анатолій       ( - )     Оженин       2,0
9. Любитовець Євгеній     ( - )     Острог         0,0
 
Переможець та призери турніру були нагороджені медалями, грамотами та цінними призами. Крім них були відзначені наймолодший та найстарший учасники турніру, це Євгеній Любитовець та Станіслав Маркович Рудюк. Їх було вручено солодкі призи.
Наприкінці змагань Олексій Стецюк запросив всіх учасників в село Хорів на турнір пам"яті Віталія Старухіна, вчителя фізкультури місцевої школи, який виховав і дав путівку в життя не одному хорівчанину, багато спортивних звершень хорівчан пов"язані з його іменем. Підтримати організаторів пообіцяв і начальник відділу фізичної кільтури і спорту Дмитро Білюк. Турнір відбудеться орієнтовно в середині жовтня.
Переглядів: 543 | Додав: Валенок | Теги: Острог, турнір, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: